Domenii de expertiză

Proprietate intelectuală

Suntem implicați activ în proiecte în domeniul proprietății intelectuale în care reprezentăm intereselor unor nume cu rezonanță în piața produselor de larg consum tradiționale din România.

Oferim consultanţă specializată şi reprezentăm interesele clienţilor în faţa autorităților publice cu atribuții în domeniu și a instanţelor. Aspectele ce ţin de copyright, patente, invenții, mărci, modele de utilitate, proprietate industrială sunt doar câteva dintre ariile în care ne-am extins practica.

Avocații noștri pot oferi o gamă completă de servicii în acest domeniu, de la redactarea de documente și opinii legale referitoare la protecția drepturilor de proprietate intelectuală, până la reprezentarea clienților în fața instanțelor judecătorești și a altor organisme specializate.

Expertiza noastră include:

  • plângeri împotriva încălcărilor drepturilor de proprietate intelectuală;
  • cereri de anulare a titlurilor de proprietate industrială;
  • dispute referitoare la acorduri de confidențialitate;
  • plângeri referitoare la acte de plagiat;
  • litigii cu angajați referitoare la drepturi de copyright și proprietate industrială.

Simona Reithofer

„Coeziunea echipei este un factor esențial pentru succesul oricărui proiect. Organizarea, dedicarea și atenția reprezintă ingrediente care permit prestarea unui serviciu avocațial de înaltă calitate.”

Simona este avocat partener al Oglindă & Asociații, membră a Baroului București din anul 1999. Coordonează practica de drept fiscal a societății, fiind absolvent al programului de master “Drept fiscal” din cadrul Facultății de Drept – Universitatea din București. Avocat litigant cu o vastă experiență, a fost implicată în litigii și dispute complexe atât pentru persoane juridice cat si pentru persoane fizice în domeniile dreptului civil, comercial, muncii, fiscal, penal al afacerilor și altele.

În prezent, Simona este activ implicată în dezvoltarea practicii societății în domeniul protecției datelor cu caracter personal. A absolvit un curs de acreditare internațională (PECB) în domeniu protecției datelor cu caracter personal, oferind servicii de audit, consultanță și supervizare în calitate de DPO (Data Protection Officer) la cele mai înalte standarde de conformitate cu GDPR.

Andrada Tarmigan

„Competențele temeinice completate de motivație pot conduce orice proiect la succesul dorit! Atingerea rezultatului dorit de client și uneori chiar mai mult de atât reprezintă cea mai importantă satisfacție a avocatului, câștigând în același timp încrederea clientului în valoarea muncii prestate.”

Andrada este specializată în domeniile dreptului construcțiilor, achiziții publice, proprietate intelectuală, arbitraj comercial și litigii. Experiența dobândită până în prezent s-a concretizat prin contribuția semnificativă adusă în cadrul unor importante proiecte în domeniul achizițiilor publice privind contracte de utilități publice și construcții.

Absolvență a Facultății de Drept din cadrul Universității din București și a Faculty of Business Administration din cadrul Academiei de Studii Economice, Andrada și-a completat pregătirea profesională prin urmarea studiilor în cadrul Masterului de Arbitraj Internațional al Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

De asemenea, Andrada este traducător autorizat română-engleză, oferind suportul de traduceri juridice pentru lucrările avocațiale și științifice.