Domenii de expertiză

Insolvență

Reorganizare sau faliment, echipa Oglindă & Partners include avocați specializati în insolvență și practicieni în insolvență care oferă consultanţă juridică și de business completă în ceea ce priveşte recuperarea creanțelor, proceduri de insolvenţă, reprezentare în faţa instanţelor. Serviciile noastre sunt destinate deopotrivă creditorilor și debitorilor. Serviciile oferite în acest domeniu includ:
  • asistență în redactarea cererilor de deschidere a procedurilor de insolvență;
  • asistență și redactarea declarațiilor de creanță în cadrul procedurilor de insolvență;
  • asistență și reprezentare pentru contestații sau alte proceduri specifice insolvenței;
  • consultanță cu privire la strategiile de colectare a debitelor de către creditor;
  • planuri de reorganizare;
  • reprezentare în fața instanțelor naționale în toate aspectele privitoare la insolvență, reorganizare sau faliment.

Bazil Oglindă

„De la idee la acțiune și la rezultat, cu integritate. Uneori nici clientul nu îndrăznește să viseze la succesul pe care l-ar putea obține dintr-un litigiu. De aceea noi, ca avocați, trebuie întotdeauna să luptăm să obținem chiar mai mult decât ceea ce l-ar mulțumi pe client, pentru că așa îi arătăm respectul, încrederea și valoarea noastră ca profesioniști. Sperăm să atingem acest deziderat și pe viitor cel puțin în aceeași măsură ca până acum.”

Bazil a fondat Oglindă & Asociații în 2015 din dorința de a aduce pe piața serviciilor juridice din România o prestație unică, complexă, personalizată, orientată spre client și spre nevoile lui. Avocat din 1998, experiența acumulată îl recomandă ca un excelent strateg, având capacitatea de a gândi soluții inovatoare pentru cele mai complexe probleme de drept și de business.

Arbitru și vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, arbitru al International Chamber of Commerce și al altor curți de arbitraj la nivel mondial, Bazil și-a completat experiența de avocat cu cea de soluționare a disputelor în calitate de arbitru, fiind numit în numeroase dosare de dreptul construcțiilor, drept comercial și drept civil.

Rolul de formator pe care îl are în cadrul echipei, îl exercită și în calitate de conferențiar universitar doctor în cadrul Universității Româno-Americane, unde predă drept civil și drept procesual civil.

Activitatea sa publicistică materializată prin numeroase lucrări științifice se completează cu numeroasele opinii legale pe care le-a emis și susținut în calitate de expert în drept privat român în fața instanțelor sau curților de arbitraj internaționale.