Domenii de expertiză

Drept sportiv

Avocaţii noştri au o bogată experienţă în sfera arbitrajului sportiv. Serviciile noastre de consultanţă şi reprezentare în faţa curţilor internaţionale specializate în cazuri complexe de drept sportiv ne recomandă ca fiind printre puţinele societăţi româneşti de avocatură ce oferă acest tip de servicii.

În acest sens, avocații noștri specializați pe drept sportiv au pus în practică de-a lungul timpului strategii juridice privind:

 • redactarea documentelor necesare și reprezentarea sportivilor, precum și a cluburilor în raporturile cu forurile sportive atât la nivel național, cât și la nivel internațional (Comisii de disciplină, Comisii de licențiere, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne);
 • gestionarea din perspectivă juridică a relației jucător-club, în special privind:
  • negocierea clauzelor contractuale în materie sportivă (atât contracte de muncă, cât și convenții civile);
  • recuperarea sumelor datorate de cluburi;
  • contestarea sancțiunilor dispuse de către cluburi;
  • rezilieri contractuale.
 • serviciile oferite cluburilor sportive privesc în special:
  • pregătirea documentației de licențiere;
  • dezvoltarea și aplicarea de strategii juridice pentru soluționarea problemelor apărute în procesele de licențiere;
  • contestarea sancțiunilor disciplinare aplicate cluburilor;
  • reprezentare în relația cu sportivii/impresari etc.
  • în materia insolvenței, am emis opinii juridice și am consiliat cluburi sportive în privința oportunității intrării în insolvență, am gestionat situația sportivă a clubului pe parcursul stării de insolvență, astfel încât să nu fie periclitat procesul de licențiere în viitorul sezon competițional; am oferit consultanță juridică în privința impactului pe care intrarea în insolvență îl poate avea asupra drepturilor unei echipe calificate în competiții sportive europene; am oferit sprijin juridic și implicare efectivă în negocieri pentru eșalonarea sau stingerea datoriilor avute de cluburi;

Avocații Oglindă & Partners au gestionat relația dintre unul dintre cele mai titrate Cluburi Sportive de Fotbal din Liga 1 și un sportiv aflat sub contract cu respectivul club, pentru recuperarea tuturor sumelor restante datorate de club jucătorului, anularea sancțiunilor aplicate de club, precum și dezvoltarea unei strategi în care, în urma analizării de studii științifice străine și a soluțiilor dispuse de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, am promovat dreptul jucătorilor de a fi reprimiți la antrenamente și de a beneficia de șansă sportivă de o manieră nediscriminatorie în raport cu coechipierii lor.

Bazil Oglindă

„De la idee la acțiune și la rezultat, cu integritate. Uneori nici clientul nu îndrăznește să viseze la succesul pe care l-ar putea obține dintr-un litigiu. De aceea noi, ca avocați, trebuie întotdeauna să luptăm să obținem chiar mai mult decât ceea ce l-ar mulțumi pe client, pentru că așa îi arătăm respectul, încrederea și valoarea noastră ca profesioniști. Sperăm să atingem acest deziderat și pe viitor cel puțin în aceeași măsură ca până acum.”

Bazil a fondat Oglindă & Asociații în 2015 din dorința de a aduce pe piața serviciilor juridice din România o prestație unică, complexă, personalizată, orientată spre client și spre nevoile lui. Avocat din 1998, experiența acumulată îl recomandă ca un excelent strateg, având capacitatea de a gândi soluții inovatoare pentru cele mai complexe probleme de drept și de business.

Arbitru și vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, arbitru al International Chamber of Commerce și al altor curți de arbitraj la nivel mondial, Bazil și-a completat experiența de avocat cu cea de soluționare a disputelor în calitate de arbitru, fiind numit în numeroase dosare de dreptul construcțiilor, drept comercial și drept civil.

Rolul de formator pe care îl are în cadrul echipei, îl exercită și în calitate de conferențiar universitar doctor în cadrul Universității Româno-Americane, unde predă drept civil și drept procesual civil.

Activitatea sa publicistică materializată prin numeroase lucrări științifice se completează cu numeroasele opinii legale pe care le-a emis și susținut în calitate de expert în drept privat român în fața instanțelor sau curților de arbitraj internaționale.

Eugen Sârbu

„Pentru mine, ca avocat, fiecare caz este special și reprezintă o nouă provocare. Mă implic cu pasiune și devotament pentru a le oferi clienților cele mai bune soluții astfel încât, la final, să avem împreună satisfacția că am reușit și că putem merge mai departe.”

Eugen este specializat în dreptul construcțiilor, achiziții publice, drept administrativ, dreptul mediului și drept contractual. În aceste domenii a administrat dosare complexe, în care cheia succesului a reprezentat-o viziunea sa strategică și abilitatea de a îmbina dreptul român cu dreptul Uniunii Europene.

În domeniul arbitrajului comercial internațional, Eugen a absolvit cursurile ICC Paris Academy și Masterul de Arbitraj Internațional al Universității din București, iar ca avocat a asigurat reprezentarea clienților în litigii arbitrale de drept contractual și de dreptul construcțiilor.

În prezent, Eugen este Doctorand al Universității din București cu specializarea Drept Privat Român, fiind autorul mai multor publicații și cercetări științifice.